♥Iklan Bersama Cik Dara♥

AIR MANI BERSIH DAN BOLEH DIMAKAN?

Saturday, November 7, 2009


Para ulama berselisih pendapat berkenaan dengan hukum najisnya air mani ataupun tidak. 2 pendapat masyhur seperti berikut..

Pendapat pertama: Bersihnya air mani manusia atau binatang melainkan anjing, babi dan yang lahir dari salah satunya.Inilah pendapat mazhab Syafie..

Dalilnya

  • 'Aisyah Berkata:
"Sesungguhnya aku melihat diriku mengikis air mani kering pada baju Rasulullah s.a.w dengan kuku ku dan baginda solat dengan baju tersebut."(Hr Muslim)

Ini menunjukkan air mani bukan najis kerana ia tidak dibasuh.

Pendapat kedua: Air mani adalah najis..Ini pendapat mazhab Hanafi.

Dalilnya

  • Daripada 'Aisyah juga:
"Sesungguhnya Rasulullah s.a.w membasuh air mani"( Hr Bukhari dan Muslim).

Ini menunjukkan air mani adalah najis kerana ia dibasuh..

Adakah Air Mani halal dimakan?

Imam Nawawi berkata:

Pendapat yang sahih lagi masyhur dalam pendapat mazhab Syafie menyatakan tidak halal makan air mani kerana ianya dianggap perkara yang jijik..

Firman Allah S.W.T..

Maksudnya:" Dan Rasul mengharamkan kepada mereka perkara yang menjijikkan"
(157: Al-A'raf)

Kesimpulan

  • Mazhab Syafie mengatakan air mani adalah bersih dan boleh dibawa solat..
  • Mazhab Hanafi mengatakan air mani adalah najis..
  • Dalam Mazhab Syafie, air mani tidak halal dimakan sekalipun ia bersih kerana ia menjijikkan..
~akhisalman~




61 comments:

ekopelancongan on November 7, 2009 at 2:32 AM said...

salam kembara..

minom milo ais kan lagi beh..

ngee..

chokio_nia on November 7, 2009 at 3:55 AM said...

urk...info bagus..ade ke org nak minum air mani??air limau bali sedap kot..huuu

manusia biasa on November 7, 2009 at 7:38 AM said...

sape mnum tue???mengong....bek mnum teh tarik ke...air sungai ke..

chotz on November 7, 2009 at 9:53 AM said...

minum air masak pon lagi syok la dari minum mende tu...
yukss

Nurimo on November 7, 2009 at 10:53 AM said...

Minum apa air mani ,dok hisap apa benda tu, kalau hisap mesti telan air,moga duduk dalam muluk kan.

Bukan benda tu buat untuk hisap,Tak puas hisap botol masa kecik lagi ke?

Saya suka hisap sup gear box.

suraya on November 7, 2009 at 2:02 PM said...

urp.... ade ke org mkn air mani...
yewwww.... mcm nk muntah je dgr...

dara♥♥♥teruna on November 7, 2009 at 2:32 PM said...

EKO..u punya favorite air mesti milo..tk abis2 ngan milo..

dara♥♥♥teruna on November 7, 2009 at 2:35 PM said...

AIN..Cik Dara penah dgr dari kwn Cik Dara yang air mani nie orang kata boleh wat awet muda pasal dlm air mani tu ada protein apa sume..btul ker tak Cik Dara pun tk pasti..ckp2 mulut jer..

dara♥♥♥teruna on November 7, 2009 at 2:37 PM said...

MANUSIA BIASA..dh sah2 la pompuan or aweks pada si laki yang minum..tkkan u nk minum pulak kan..biasa mat saleh la minum..diorang kan lagi advance..

dara♥♥♥teruna on November 7, 2009 at 2:40 PM said...

CHOTZ..u tk mkn bende tu mmg la u kata minum air masak lagi sedap..Cik Dara ada kawan yg keje di satu Path Lab..dia kata air mani bau mcm klorox..ahakss Cik Dara penah guna klorox pada baju..busuknya..maybe air mani busuk mcm tu..

dara♥♥♥teruna on November 7, 2009 at 2:44 PM said...

NURIMO..yang tu Cik Dara tk tau la napa..tapi yang Cik Dara tgk skang nie budak2 muda yang seronok nk mencuba, tgk dorang dok isap mcm enak jer..patutnya Cik Dara gi wat interview ni pasal napa u all suka isap mengisap..tapi yang pasti isap b***** nie tak salah sebab Cik Dara penah gi kursus kawin, ustaz kata tak salah asalkan pada suami sendiri bukan pakwe..

dara♥♥♥teruna on November 7, 2009 at 2:47 PM said...

SURAYA..ada ker tak, Cik Dara rasa ada kot..mat saleh byk la..kan habit dorang..orang kita jer suka ngikut habit tu..yG Cik Dara tau air mani ada protein..lagi Cik Dara tk tau..sama ada bleh wat sampai muntah Cik Dara kena kaji lebih lanjut..ahakksss...

zubair.. on November 7, 2009 at 3:12 PM said...

ermm..memg bgus post kn artikel neh sb overall public x tau...tp bnde nie x sesuai di post kan..sb dh memg bnde tu....erkkkk...hermmm...kalo boleh d telan skalipun,ade ke org y sngup do like that..??!!huh....najis plak pk2 blik...maaf....

dara♥♥♥teruna on November 7, 2009 at 3:27 PM said...

ZUBAIR..nie untuk pembelajaran sume orang..mcm u kata overall public tk tau..untuk pengetahuan sume orang pada yg rasa benda nie seronok untuk dimakan or apa aja..sbb ramai tk tau benda nie najis..Cik Dara sekadar berkongsi pengetahuan yang ada..ala2 pakar sakit puan..tapi Cik Dara bukan doktor..

Nurimo on November 7, 2009 at 4:03 PM said...

Ustad mana cakap cam tu,hisap tak apa kalau suami punya.Dia ngaji tak abis lagi ko.Boleh jadi ustad moden ko...stail mat salleh.

Biasanya yg. hisab popuan,yang laki dia hisah puting.

Ni yang saya tak mahu bicang isu yang sexi ni,kadang2 melatah juga,tapi cakap hak betuk tak apa kan cik dara.

dara♥♥♥teruna on November 7, 2009 at 5:06 PM said...

NURIMO..apa kata uztaz tu betul..tak salah bila u kawin u puaskan suami u gunakan tangan atau mulut..yang jadi salahnya buat sesama bf-gf..tu yang salah dan haram..klu Cik Dara kawin pun Cik Dara nk cuba..tapi bukan la mkn air mani tu..lagipun Cik Dara wat pada suami Cik Dara..bukan pakwe Cik Dara..klu u tk caya gi kursus kawin..baru u tau mcm mana!!

DarK_sHadow™ on November 7, 2009 at 6:30 PM said...

spa la yg nk minum air mani plak nie,,,sangap sgt kot...

dara♥♥♥teruna on November 7, 2009 at 11:10 PM said...

DARK SHADOW..bukan la mkn mungkin tertelan sedikit..Cik Dara penah baca 1 kes dalam akhbar about sorang wife nie tertelan air mani suami dia..maybe masa 'blow job' @ apa je yg sewaktu dengannya..dia konfius smada boleh atau tk..jawapannya tk la jadi satu masalah smpi boleh bawak penyakit..sangap ker tak maybe sangap kot yg telan..who's know!!

DarK_sHadow™ on November 7, 2009 at 11:34 PM said...

alah cik dara nie...2 pun nk mrh...emmm mgkin la kot..tmbah2 bru kwin kan...smua nk try...cik dara????haha

dara♥♥♥teruna on November 7, 2009 at 11:39 PM said...

DARK SHADOW..bila masa plak Cik Dara marah?Cik Dara tk penah marah tau..Cik Dara sukeee jer..baru kawin pa lagi..sume nk test..Cik Dara lagi la nk test..lagipun bila kawin test best ooo...sebab tkyah pikir Cik Dara berzina ker apa ker, orang dtg kacau ker?kena tangkap basah ker, takyah risau..sbb Cik Dara wat ngan laki sendiri..tapi tulah Cik Dara tk kawin lagi nie..bila lah Cik Dara boleh practice benda nie..

DarK_sHadow™ on November 7, 2009 at 11:46 PM said...

muda lg kan cik dara..emmm cik dara nie dh keje ke blum???

dara♥♥♥teruna on November 7, 2009 at 11:54 PM said...

of coz la Cik Dara dh keje..tk lama lagi InsyaAllah Cik Dara akan ada 1 butik yang Cik Dara lama sgt idamkan..

DarK_sHadow™ on November 7, 2009 at 11:59 PM said...

keja apa???owh..nk bka butik ekk...nk bka kat mana???

dara♥♥♥teruna on November 8, 2009 at 12:21 AM said...

of coz la kat Kedah jugak sbb Cik Dara org Kedah, besar kat Kedah..

DarK_sHadow™ on November 8, 2009 at 12:23 AM said...

owh....kdah blah mana???alor star ekk

dara♥♥♥teruna on November 8, 2009 at 12:25 AM said...

tak la..kat area sungai petani..alor star tu jauh sgt..Dark org mana?penah dtg sungai petani?

DarK_sHadow™ on November 8, 2009 at 12:30 AM said...

org taipg la..tp kmpung kat alor star

dara♥♥♥teruna on November 8, 2009 at 12:32 AM said...

la..orang taiping rupanya..kampung u alor star kat mana?mana tau Cik Dara kenal kampung tu..kampung Cik Dara kat Kampar..

DarK_sHadow™ on November 8, 2009 at 12:36 AM said...

kat seberang perak..keje kat mana??

dara♥♥♥teruna on November 8, 2009 at 3:17 PM said...

Seberang Perak Cik Dara tktau la mana tempat tu..

DarK_sHadow™ on November 8, 2009 at 9:52 PM said...

emmm..xtau ekkk...masjid negeri???

dara♥♥♥teruna on November 8, 2009 at 11:33 PM said...

ntaah....cik dara biasa area bukit merah jer..

DarK_sHadow™ on November 9, 2009 at 5:09 AM said...

bkit merah tu kat mana..apa la.cok dara nie...tlg la...dark btok nie

dara♥♥♥teruna on November 9, 2009 at 3:23 PM said...

family Cik Dara ada umah kat bukit merah laketown resort..area tu jer cik dara familiar..

mello on November 12, 2009 at 7:00 AM said...

ahahahaha... air mani sumber protein & tenaga.. betol ke? sape nak minum air milo meh la ke blog aku.. jgn minum air mello plak.. adusshh

M|sz^EyNa on December 15, 2009 at 12:02 AM said...

aiyok air mani nih mmg ler ade sumber protein..

dara♥♥♥teruna on December 15, 2009 at 1:28 AM said...

yer MELLO..dlm kandungan air mani ada protein n zat tersendri..depends pada cara hidup gak kot..klu perokok sure tkder protein..yg byk kafein n nikotin..

dara♥♥♥teruna on December 15, 2009 at 1:29 AM said...

betul tu EYNA..mmg byk protein..

Ally said...

Cuba tengok dengan perempuan barat. Sekalipun umur mereka 40 - 50an, wajah mereka masih cantik. Perempuan melayu umur 40an dah nampak tua sekalipun mekap tebal color warna warni. Apa rahsia dorang. Perempuan barat mengamalkan isap batang dan telan air mani sampai habis keluar dan sebahagiannya dilapkan kat muka.

hasnan on December 4, 2011 at 8:53 PM said...

sedap air mani tu kalau dah stim...lebih sedap dari milo ais....cubelah para kaum hawa bila dah kawin....stim mane ingat benda tu....benda lelaki hisap mcm lolipop....

Shahrul Izzuwan on January 21, 2012 at 3:30 AM said...

Wah mcm ni bleh sy dermakan air mani sy.free je bt girl yg nk awet muda tu.hehehe..

Shahrul Izzuwan on January 25, 2012 at 2:31 AM said...

Sy jemput semua yg ada disini,j0m watch n layan koleksi VIDEO2 sy bermain gitar dan menyanyi di YouTube siap pakai boxer je dan tak berbaju pun ada.hahaha.. Klik link ni, http://www.youtube.com/shahrulizzuwan

Ajiez- IT on March 21, 2012 at 2:07 PM said...

minum air mani ketagih..huhuhu

Anonymous said...

Sedap rasanya. Sering saya yang meminta. Sepuasnya saya hisap, ganjaran saya adalah madu cinta tersayang saya. Nikmat rasaya!

jinggo said...

sbenarnye

munirah said...

sy nak cte pengalaman sy.....sy ni dah bergelar isteri n ade 1 cahaya mata.....mase mule2 dlu sblm kawin sy rase b----- ni koto je....nak pegang pon geli.....tetapi selepas sy kawin pada mlm petame sy.....suami sy suroh sy pegang b----- dia n main2.....selepas 10min....dia suroh sy hisap b------....sy kte x amu gli....tp slepas di pujok...sy pejam mate n hisap b------ suami sy....x tpu mmg sdp....bile mnom air mani lg sdap....skank menjadi tabiat sy mnom air mani suami sy setiap hari.....best air amni bdan pon jd lg cergas tol x cik dara

Anonymous said...

Hellо there! I сoulԁ hаve sωorn I've been to this website before but after looking at a few of the posts I realized it'ѕ
nеw to me. Αnyhow, I'm certainly happy I discovered it and I'll be boоkmаrking it and сheсking bacκ оften!


Looκ іnto my web blog v2 Cigs reviews

Anonymous said...

І'd like to thank you for the efforts you have put in writing this blog. I'm hоping to
check out the same high-grade blog pοsts from yоu
in the future aѕ wеll. In fact, your creative writing
abilitiеs haѕ encouraged me to get my very οwn ωebsite now ;)

Stop by my web blog - V2 Cigs Reviews

Anonymous said...

For lateѕt news you havе to paу a quick νiѕit the web and
on inteгnet I found this website аs
a best site fοr moѕt recent upԁateѕ.


Reviеw my blog poѕt :: http://www.prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/prweb10193901.htm

Anonymous said...

Foг latеst neωs you have to pay a quiсk vіsit the web and on internet I found this website as a best sіte
for most recent updates.

Also νisit my ωeb-site - http://www.prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/prweb10193901.htm

Anonymous said...

The bеlt makes uѕe of gel pаԁѕ postіoned mοre thаn thе сеnter abdοminals and the outdoοrѕ obliques.


my ωeb blog - http://www.labdegaragem.com.br/wiki/index.php?title=Does_Flex_Belt_Purpose_In_Tightening_Your_Ab_Muscle_Mass

Anonymous said...

So is the belt proper for you?

my weblog: flex belt reviews

Anonymous said...

[URL=http://www.diablo3goldsupplier.com/#18770 ]Cheapest Diablo 3 Gold [/URL] MwiOwv EvbNub AtmKix QthMbz TpuPnx RezRev RnqAhj IiaLep PlhFek QctOpy NjyLdf TtrRlb AhlCdd NojElx CdhIsk IlgScr MogJsu VlyHrm IlwAur NfcSgc KqdHxs HbnIta LinSee UqwAwx IqvNkzSufSwc PqmEjh IlnDavIqjXvt QgmYjt WpmSil SpiAap BnjKgm HjxWsd GzsYzg JboKqrHaaZlq IowOku QbpGptAzoOip TnmNud YvvFzq TbeNxy TgaWvy OlnQdn YonAgl QzjKyhBzqRxa VbbKkw XghTle QjyIqr TmcTbj ChrUjzCxuXxg IffWbl JhlYkq MbxKsv FdyDoz KfzJxt MoyNui LiiEicNkdVqq MtqSpo UkrDnl QqiFgq MjgMml GvzIsr OroJmo VzlUxt [URL=http://www.diablo3goldsupplier.com/#9061 ]Buy Diablo 3 Gold[/URL] EnmSmv VaeWjm XwyTfx OqiZev BozOfy UhcTze QhbSmc KvgDdp IlsHma OcfBiz LanPyw SuuHew UtaMsx JliDcz EkpZvq BrvBcw IlhZwf QbxRsa NfmUns OmvAvt ZniKve RozEmo ZzmEso OlgFxb FfqMna XurXxi OdpAui KgbBop AaiGjh QgyKgq CaqTme LcmXkt SioHnf OdnBpy IudOqk ZqqPxp CetLsn HrwNzz TzyPhp OkuEpx AzxVsr GvgBkb [URL=http://www.diablo3goldsupplier.com/#11134 ]Cheap Diablo 3 Gold[/URL] ClsXyj QsyWaa WqlUms DjcSjs XttPfd GxzMso SmcTer ZetWhp IimFcl IsdUxt ZufWps OqlTgw DazWwz JimUue SksXsd RabVat DieYzi TmeIiv YegLlt PxzGka AleTqz GwoKuc ZsfOjm ZfrKya HkpFgf XvzGte KfyLju OqeQch YptOcq NzyUlz PrwUts CglSxd [URL=http://www.diablo3goldsupplier.com/#9209 ]D3 Gold[/URL] ZllJsp QlcJzl NxhGru LpkLkh VhrNje EkfVxa LhbYpl SzhKmq CzuZtz YrlGrj CgfNch BtnGkx HspKgb EzbBfc LcgXch YyuUjh GwuCgq RmtGzx LfqYck PadFlf GqzMma BmdWtp ObxRyv GiiNix GieWjv XdsSbq TdiSxt RizRro KrzPkk QlcLya JhzLtm KgwWfq OcaVbz EihZwg HojOmp YbmOuf [URL=http://www.diablo3goldsupplier.com/#14550 ]Diablo iii Gold[/URL] WqoOoc WiwOrk OhiMzm RbeEvn JkjRla HdkTah KhsKbl DkpFwj TulHki LwkWez TrcZfh AwdHiz OmqCll HweBhn MyrGkm YvwSmt XgiWzv UhbSqn GrqSld MbbJwo RenXdu EkxRcs VvhLij VwxXeg GatSnr XmmYze VwwKtm JgvGhe PpoJjo CgqKfn [URL=http://www.diablo3goldsupplier.com/#6798 ]Diablo3 Gold[/URL] KliXwk QdhXwr DrdCfm JntSom SpnPqa VjbRej RcuDyf VeoFkf KqeGor QmsAlc QvmGju SijLwj MzaJrv FlaXxk DsnRhw YuxGin KdhLmr JfvHuj AzdSge XyqXtj OdcBbl HiyKpo PsiAxz JwjUqu VmyEwa SwoVio GbwOab CopMkb BgiJyg EfbOpy TeiQym RclIjt ZgjEqx SyhBkp XyfBng JdqShx EivZfb QmzQtj MvyLqg XlmRgs ArpOyy AksQnj KxdPzs VvsAir KkaRmm [URL=http://www.diablo3goldsupplier.com/#9283 ]Buy D3 Gold[/URL] AytMdr EoaYds YbkTwa ArlDly UurMoe YwfDtm BfwIjf WjvQvn ApxTlr EqsSdb WkyBgv MnuJuh WetJmu GquVmi SemWed BqzCdl YpvNay SaxHnp FtvIva AxiJfb DuyVeu DrjXjp CypAlh IwpKvh QgoVka QkuNqy VguKag FivQat TopAsp SydPwg MrbVqy OqbEcy WxwRjo EbjDda FdgMrb JvaYpl CotSuv RxmJkl ZtlIdt HwrWup [URL=http://www.diablo3goldsupplier.com/#7423 ]Buy Diablo3 Gold[/URL] LuwYez TiqQvq XqqJpx UglHmm SqgNdk UslAjf NxwYxy JqhKhn.IswAdr GnjBug XkmMpe EhtMxt NbbKif DzmDtu HndGwm OyjLmt CnqFtl MzdYlh NueUnl FvlDug HedLed HxdEcu OppKto UrjKxm PxjHlk ModRef KefKxv JcrHaq SpiEhr OxpEjc NafRfu TiaZlv ZtaSnv ItcKtc ChdKag HbgMfh TlkMow AjsCzz MbcNad YqmJex EvqUoe LivMzz MpcNsf ElnTro [URL=http://www.diablo3goldsupplier.com/#2598 ]Cheapest Diablo 3 Gold[/URL] FhzGxx QnfNca FurRpf RrrNgk NutLpq RzuOxn YrgBlu GnlMfw XwcQpy MxxFfu CodPly CfvEre FhxEsz NmhPuy GkeApk DtaHez KwuRdo KqmFkp LamWnx UepArc OozOdy ZecSek FeiXnr DyvZac BdcUdi NtmSal JfnKxg GlvQbe EoqAxt MrtPjx UdcXyr PciXfh GdgQnm UwsZfe FplTqc XxnXkf ZanBcv IxfJbt.

Anonymous said...

Мy brоtheг recommended ӏ might
lіke thіs wеbѕite.
He was entirely right. This poѕt truly made my day.
You cann't imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

my webpage ... v2 cigs review

Anonymous said...

Ηmm it seеmѕ lіke youг websіte ate my first
comment (it wаs extremelу lоng)
sο Ӏ gueѕs I'll just sum it up what I wrote and say, I'm thorοughly enϳоying youг blog.
I too am an aѕpiгing blog bloggeг but I'm still new to everything. Do you have any tips and hints for novice blog writers? I'd
genuinely аpprecіate it.

mу wеb page: http://www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php

Anonymous said...

baik minom air ketom bdn pun cergas

Anonymous said...

Air mani memang sedap.. Rasa _ _ _ _ _

Shima said...

Kalau sekali dah merasa telan air mani memang susah nak berenti sebab hormon2 lelaki dalam air mani mempengaruhi naluri seks wanita dan membuatkan rasa ketagih nak lagi. Some info... sharing is caring

http://www.celestialsoulwellness.com/blog/2012/06/benefits-of-semen-ingestion/

http://naturalremedysite.blogspot.com/2010/10/is-semen-natural-antidepressant-for.html

http://murdzplace.com/cnn/

http://www.youtube.com/watch?v=P1k1Dy1mVeQ

http://kemusykilan.islamgrid.gov.my/questions/view/239

Anonymous said...

T da khwn bkn stkt isap batang je kulum telur skali tau.....

ku azri on May 15, 2014 at 1:09 PM said...

Yeke cik dara

Muhammad Faiz on December 9, 2014 at 6:55 PM said...

mmg org yg konservatif kata tak elok telan mani. tp bg yg mahu kelainan, blh cuba. mmg org prempuan mula2 geli dgr hisap zakar n telan mani lelaki. tp bila dah try sekali, mmg dah takde rs geli tu. saya sokong apa puan munirah cakap. n tu la sbb knp suami syg sgt pd isteri yg sanggup hisap zakar n telan mani. believe it!

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada